Sfaturi despre cum să scapi de pecingine

4

Am o mâncărime, erupție roșie! Este Impetigo. Pielea ta este cel mai mare organ al corpului tău și, în timp ce funcția sa principală este de a-ți proteja corpul de infecție, uneori se poate infecta singur. Cunoașterea diferenței dintre diferitele infecții ale pielii vă poate ajuta să determinați cel mai bun curs de tratament și dacă este necesară asistența medicală.

Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei dezvoltă o erupție cutanată roșie, mâncărime, ar putea fi un semn de dermatofitoză — mai cunoscută sub numele de pecingine.

Ciupercile trăiesc ca spori în sol pentru perioade lungi de timp

1Ringworm este o infecție fungică a pielii care poate infecta până la 20% din populația SUA la un moment dat. De asemenea, de obicei este localizat într-o anumită zonă a corpului și, în funcție de locul în care provine, determină cum se numește. Curios despre diferitele tipuri de pecingine? Iată o listă completă, inclusiv ce ar trebui să căutați și cum să scăpați de o infecție. În ciuda ceea ce numele poate sugera, pecingine nu este de fapt cauzate de viermi parazitare. Este rezultatul unei infecții de la unul din aproximativ 40 de tipuri de dermatofiți  sau grupuri de ciuperci.

Cele mai tipice 3 sunt Trichophyton. Microsporum. Epidermofiton
Se crede că ciupercile de vierme trăiesc ca spori în sol pentru perioade lungi de timp. Când acești paraziți asemănători mucegaiului intră în contact cu un corp uman sau animal ei aleg să locuiască în celulele de pe stratul exterior al pielii. Deci, cum te infectezi? Iată cele 4 metode de contractare a cicatricilor. 

Contact persoană-la-persoană – cel mai frecvent mod de a contracta pecingine este prin contactul cu o altă persoană care este infectat. Deoarece simptomele nu se dezvoltă decât după patru până la paisprezece zile de la expunerea inițială, dvs. sau un membru al familiei ați putea fi în contact cu cineva care nu știe că este infectat.
Contactul Animal-la-persoană-Ringworm se poate răspândi și prin atingerea unui animal cu ringworm. Animale de companie de uz casnic, cum ar fi pisicile și câinii pot contracta pecingine și astfel pot animalele de fermă.

Vierme prin sporturi de contact care implică piele pe piele

2Contact de la obiect la persoană – puteți obține, de asemenea, ringworm venind în contact cu obiecte sau suprafețe cu care o persoană sau un animal infectat a avut, de asemenea, contact. Astfel de obiecte includ haine, prosoape, lenjerie de pat sau perii. Contactul sol-persoană este rar, dar uneori ringworm se poate răspândi prin contactul cu solul infectat. Acest lucru s-ar întâmpla cel mai probabil numai din contactul extins cu solul care este foarte infectat. Există, de asemenea, unele condiții care vă pun la risc mai mare pentru a obține ringworm. Deoarece ciupercile prosperă în medii calde și umede, este mai probabil să contractați o infecție dacă locuiți într-un climat cald sau în vestiare frecvente sau piscine.

De asemenea, puteți obține ringworm prin sporturi de contact care implică contactul piele-piele și prin purtarea de îmbrăcăminte strânsă sau restrictivă. În timp ce ringworm nu se răspândește de obicei sub suprafața pielii, persoanele care sunt imunocompromise — purtători de boli infecțioase precum HIV/SIDA, de exemplu — pot găsi mai dificil să scape de o infecție.

Cum scap de Ringworm. Medicamentele orale și topice sunt cel mai bun pariu pentru curățarea rapidă a cicatricilor. Cu toate acestea, bolile fungice sunt extrem de contagioase, astfel încât intervenția timpurie este esențială pentru a împiedica răspândirea acesteia în alte zone ale corpului sau infectarea altora.

Prescripție pentru un medicament mai puternic

3Când să solicitați sfatul medicului. De obicei, durează două până la patru săptămâni pentru ca o infecție a pielii să se limpezească. Infecțiile scalpului, zonei părului facial și unghiilor, totuși, tind să dureze câteva luni. Dacă ați început un tratament antifungic și nu este mai bine în două săptămâni sau dacă infecția s-a răspândit în alte părți ale corpului, vizitați medicul sau un centru de îngrijire urgentă.

Profesioniștii din domeniul sănătății, precum cei de la GoHealth Urgent Care, vă pot examina zona(zonele) infectată (infectate). Înainte de a vă oferi un diagnostic, medicul poate trimite o probă de piele la laborator pentru a confirma că este o ciupercă care provoacă viermele corpului.

Dacă se consideră necesar, furnizorul dvs. vă poate oferi o rețetă pentru un medicament mai puternic. Doriți să găsiți o locație de îngrijire urgentă GoHealth în cartierul dvs.? Căutați widgetul nostru de locație la îndemână de mai jos. Pot preveni răspândirea viermilor. În afară de a lua fungice medicament pentru atâta timp cât a recomandat, sau încerca unele acasă căi de atac pentru pecingine, există și alte sfaturi care vă pot ajuta să primiți cele mai bune rezultate de tratament și piese de schimb altele pentru a obține infecție.

Spălați-vă mâinile după ce ați atins orice parte a corpului cu vierme. Acest lucru poate preveni răspândirea infecției în alte zone. Păstrați toate zonele infectate curate și uscate. Când faceți duș, spălați zonele afectate și uscați-le cu un prosop curat. Utilizați un prosop diferit pentru alte zone ale corpului. Deoarece ciupercile iubesc mediile umede, acest lucru este deosebit de important după un antrenament. Tratați toate zonele infectate. Dacă viermele dvs. s-a răspândit în alte zone, este important să utilizați cremă, loțiune, pulbere și/sau medicamente orale, conform indicațiilor pentru toate părțile infectate ale corpului.

Purtați haine, cum ar fi șosete sau cămăși, o singură dată dacă le-ați purtat cu o zi înainte. Utilizați flip-flops sau pantofi impermeabili în dușurile publice, zonele piscinei și vestiarele. Nu mergeți desculți dacă aveți piciorul atletului, deoarece puteți răspândi cu ușurință infecția altora. Alte Afecțiuni Ale Pieli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*